СПЕЦИАЛИС

Продуцентска кућа „Специалис“ из Београда, са традицијом дугом више од две деценије, производи путописно-документарни серијал „Моја лепа Србија“ који се већ девет година емитује на првом програму РТС-а.

У овој форми наша продукцијска кућа постоји од 2006. године и најпоноснија је на два серијала –  „Разгледница“ и „Моја лепа Србија“.

Развој продуцентске куће „Специалис“ почео је још давне 1995. када је њен оснивач, Драго Новаковић у оквиру серијала „Еко фиш“ снимио лов на нилског гргеча. Након тога уследиле су експедиције у Сибир, Монголију, Кубу и друге земље широм светса, а управо из овога родио се пројекат за путописно-документарни серијал „Разгледница“.

Дуги низ година „Разгледница“ је гледаоцима РТС-а представљала занимљивости из земаља широм света, а наша екипа је посетила и снимала – Амазонију, Перу, Кубу, Маурицијус, Сејшеле, Викторијина језера, Кувајт, Египат, Норвешку, Француске области Оверњ и Прованса, Монголију, Сибир, Јакутија, Сахалин, УАЕ, Либан, Сирију…

МОЈА ЛЕПА СРБИЈА

 

 

„Моја лепа Србија“ емитује се већ 9 година на РТС-у и на динамичан и савремен начин представља специфичности краја и аудиторијуму приказује најлепшу слику места у Србији обухватајући историјат, традицију, актуелне културне садржаје, занимљиве личности, фестивале и догађаје, као и туристичке и привредне потенцијале краја, од севера до југа и од истока до запада Србије. Ко зна да не заборави, а ко не зна да научи!

Материјал се снима HD камерама, а монтажа се ради у студију „Специалис-а“, компјутерски, на најсавременијим машинама у HD формату. О гледаности програма говори наша вишегодишња сарадња са РТС-ом и рејтинг емисија.

Након деценија рада продукцијска кућа „Специалис“ остаје посвећена производњи најквалитетнијег  путописно-документарног садржаја и програма достојних телевизије 21. века.